- Vesti -

Premijer kao i svi drugi: Čistio i skupljao smeće VIDEO

Indijski premijer Narendra Modi u subotu je na Tviteru objavio video-snimak na kome, uoči posete kineskog predsednika Si Đinpinga, skuplja otpatke sa plaže ispred luksuznog kompleksa u Mahabilapuramu, gde ga je ugostio.

Izvor: B92, Tanjug, Hina, N1
Podeli

Modi i Si su se sastali u petak i razgovarali u Mahabilapuramu, priobalnom mestu koje je upisano na Uneskov popis Svetske baštine, a u svetu je poznato po zanimljivim istorijskim spomenicima. Mesto je vrlo popularno i među turistima zbog mogućnosti surfovanja.

Modi je na svom nalogu na Tviteru objavio kratak video u kome se vidi kako bosonog po pesku skuplja đubre sa plaže i stavlja ga u kesu, prenosi AP.

Na snimku se vidi kako bosonogi Modi sa plaže skuplja plastične flaše, koru od banane i ostale otpatke i stavlja ih u veliku plastičnu kesu, dok talasi zapljuskuju obalu.

"Jutrošnje čišćenje otpadaka sa plaže u Mahabilapuramu. Trajalo je više od 30 minuta. Svoju 'kolekciju' sam predao Jedžaraju, jednom od zaposlenih u resortu”, napisao je indijski premijer.

"Pobrinimo se da nam javna mesta postanu čista i uredna! Pobrinimo se i za to da ostanemo zdravi i u formi", zaključio je.

Modi je kampanju "Očistimo Indiju“ pokrenuo 2014. godine nakon što je izabran za premijera.

U septembru je, gostujući u jednoj emisiji, pohvalio blogera Ripudamana Belvija koji je pokrenuo kampanju prikupljanja smeća tokom trčanja.

strana 1 od 118 idi na stranu