Ovde nije lako biti Milan ili Dragan, kada stigne pismo od devojke

Novo Selo, u opštini Vrnjačka Banja, moglo bi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao mesto sa najviše imenjaka i prezimenjaka na svetu. Gotovo da nema meštanina koji, ako ne u istom sokaku, onda bar u drugom kraju sela nema svog dvojnika.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

19:16

Ovde nije lako biti Milan ili Dragan, kada stigne pismo od devojke

Novo selo, na magistralnom putu Kraljevo - Kruševac, jedno je od većih, kako po površini, tako i po broju stanovnika. Ni većeg sela, ni manje imena i prezimena.

Seočanac, Babić, Gočanin... neka su od najčešćih prezimena u ovom mestu, pa se njegovi žitelji međusobno raspoznaju po nadimcima i delu sela u kome žive.

Iako situacije do kojih dovodi pogrešan identitet ponekad mogu da budu veoma ozbiljne, poput pogrešno uručenog sudskog poziva, dvojnici u Novom Selu svoju posebnost uglavnom okrenu na šalu.

Najteže je, međutim, lokalnom poštaru, pošto u selu zvanično ne postoji nijedna ulica, a većina kuća je bez broja, pa tako primalac, dok ne otvori pošiljku, ne zna da li je ona zaista njegova.

I kao što poštaru nije lako da obavlja svoj posao, nije bilo lako ni devojkama kada njihova pisma čitaju neki drugi Milan ili Dragan.

Opširniju priču o novoseoskim dvojnicima pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: