- Vesti -

"Bezglavo čudovište": Na dnu okeana pronađeno neobično stvorenje VIDEO

Ovakvo stvorenje nikada nije viđeno u ovom delu sveta, tvrde australijski istraživači.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

U vodama Južnog okeana zabeležen je fascinantan video-snimak neobičnog morskog stvorenja za koje je kasnije utvrđeno da je reč o vrsti morskog krastavca Enypniastes eximia.

Ovo stvorenje koje je mnoge podsetilo na "bezglavo pile" prvobitno je dobilo nadimak "čudovište", a primećeno je kako pliva oko obale istočnog Antarktika, što je prvi put da je zabeleženo da ova vrsta obitava u ovom području.

"Snimci na kameri ostavljaju bez daha, uključujući vrste koje nikada nismo videli u ovom delu sveta", kazao je dr Dirk Velsford, iz programa Australijske antarktičke divizije.

Stvorenje ima oblik bureta, dok je telo u potpunosti transparentno. Najviše vremena provodi na dnu okeana, koristeći svoje mrežaste peraje pomoću kojih se kreće.

Morski krastavac Enypniastes eximia, prethodno je viđen samo na jednom mestu, u Meksičkom zalivu 1984. godine.

Vesti

Ruski konzul uzalud je učio Karađorđa da pije čaj s rumom

Prva slava Karađorđevića bio je Sveti Kliment (25. novembar/8. decembar). Kao i svaka srpska kuća, i Karađorđevići su slavili krsno ime. Od drugih slava ona se razlikovala samo utoliko što su Karađorđevići, kad su bili vladari, slavi pridavali nešto veći značaj zbog zvanica koje su dolazile na čast i gošćenje.

Vesti sreda 31.10. 14:52 Komentara: 5
strana 1 od 140 idi na stranu