- Vesti -

Da li imate između 22 i 37 godina?

Ako ste odgovorili potvrdno na ovo pitanje, vi ste - zvanično - milenijalac.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Poslednji zaključak o tome koje generacije se zaista svrstavaju među milenijalce dao je istraživački centar Pju, koji je zvanično proglasio milenijalcima sve osobe rođene između 1981. i 1996. godine.

Milenijalci se tako sada nalaze između generacije X i onoga što se naziva generacijom Z.

Istraživači navode da je za ovu poslednju grupu ljudi za sada aktuelan i naziv post-milenijalci, prenosi Njuzer.

Početna i krajnja tačka se za milenijalce vremenom menjala, pa je tako na početku termin obuhvatao generacije rođene između 1982. i 2000. godine. Kasnije je utvrđeno da bi to trebalo da budu generacije rođene između 1978. i 1994. godine.

Ipak, direktor centra Pju Majkl Dimok navodi da nije reč o "egzaktnoj nauci", i da bi ova granica u skladu sa time možda mogla jednog dana opet da se promeni.

"Svake godine se sakupljaju novi podaci, a što je više podataka, to je jasnija slika o granici. Ukoliko bude bilo potrebno, promenićemo je ponovo", rekao je Dimok.

Vesti

Uskoro će biti naplaćivan ulazak u crkvu? / VIDEO

Nedavno je saopšteno da će uskoro turistima biti naplaćivan ulazak u Sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima. Da li će baš svi turisti morati da plate, i zbog čega je odlučeno da bude uvedena takozvana objedinjena naplata za posete objektima Eparhije sremske i Karlovačkoj gimnaziji?

Vesti subota 31.03. 18:45 Komentara: 26
strana 1 od 173 idi na stranu