- Vesti -

Da li imate između 22 i 37 godina?

Ako ste odgovorili potvrdno na ovo pitanje, vi ste - zvanično - milenijalac.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Poslednji zaključak o tome koje generacije se zaista svrstavaju među milenijalce dao je istraživački centar Pju, koji je zvanično proglasio milenijalcima sve osobe rođene između 1981. i 1996. godine.

Milenijalci se tako sada nalaze između generacije X i onoga što se naziva generacijom Z.

Istraživači navode da je za ovu poslednju grupu ljudi za sada aktuelan i naziv post-milenijalci, prenosi Njuzer.

Početna i krajnja tačka se za milenijalce vremenom menjala, pa je tako na početku termin obuhvatao generacije rođene između 1982. i 2000. godine. Kasnije je utvrđeno da bi to trebalo da budu generacije rođene između 1978. i 1994. godine.

Ipak, direktor centra Pju Majkl Dimok navodi da nije reč o "egzaktnoj nauci", i da bi ova granica u skladu sa time možda mogla jednog dana opet da se promeni.

"Svake godine se sakupljaju novi podaci, a što je više podataka, to je jasnija slika o granici. Ukoliko bude bilo potrebno, promenićemo je ponovo", rekao je Dimok.

Vesti

Ajnštajn se sestri žalio da "nije ništa postigao u životu"

Između Alberta i Marije Ajnštajn bile su dve godine razlike. Tokom detinjstva su bili najbolji prijatelji, pošto jer je Albert, kasnije poznati naučnik, bio veoma sramežljiv. Ostali su bliski celoga života, a samo se Mariji, kažu upućeni, Ajnštajn, najčešće pismima, otvarao i poveravao joj tajne.

Vesti subota 17.03. 08:15 Komentara: 10

Andrenalinski zavisnici:Probajte da odgledate ovaj video do kraja

Vrhunske akrobacije su nešto što oduvek zadivljuje ljude, a njihovi snimci, u eri interneta, među najgledanijima su na sajtovma i društvenim mrežama. Međutim, ono što ovi momci izvode malo ko bi se usudio da uradi. Ipak, život je u pitanju. Video-snimak je napravljem kamerom koju na sebi ima jedan od momaka i evo kako to izgleda iz njihove perspektive.

Vesti petak 16.03. 20:34 Komentara: 9
strana 1 od 3736 idi na stranu