Veteran Drugog svetskog rata u 90. godini shvatio da je žena

Patriša Dejvis iz Lesteršira u Velikoj Britaniji, odlučila je nakon godina skrivanja javno da saopšti da se oseća kao žena.

Život

Izvor: B92

Petak, 31.03.2017.

21:50

Veteran Drugog svetskog rata u 90. godini shvatio da je žena
Foto: Screenshot

Još od svoje treće godine života znala je da je žensko, ali je živela u strahu od toga šta će reći njena porodica i društvo, piše Daily Mail.

Prošle godine je odlučila da postane žena i počela s medicinskom primenom ženskih polnih hormona - estrogena.

Fotografkinja u penziji služila je vojsku između 1945. i 1948. godine, a tvrdi da želi da doživi stotu, kao i njena ujna.

"Osećala sam se kao da mi je pao ogroman teret s leđa. Živela sam tiho u laži, sve dok se nisam otvorila pojedinim susedima. Njihov savet je bio: Ne brini, dok god si srećna", kaže Patriša.

Priznaje da se u mladosti igrala ženskim igračkama i želela da bude vila, što njenim roditeljima nije bilo čudno.

"Oduvek su me privlačile žene, ali ne u seksualnom smislu. Želela sam da budem poput njih, a to što nisam mogla me do sada nije sputavalo. Uvek sam gledala na vedru stranu života, sa svojim ludim smislom za humor", dodala je.

U vojsci je bila tri godine, sredinom četrdesetih godina prošlog veka, a oženila se nekoliko meseci nakon odsluženog vojnog roka.

Tokom boravka u vojsci, bila je na Dalekom istoku, u Indiji, istočnoj Africi i Palestini.

Tvrdi da u ono vreme transseksualnost nije bila previše poznata pojava i da bi bila klasifikovana kao homoseksualac, a verovatno i završila u zatvoru.

Patriša, bivši Piter, bila je u braku 63 godine, a njena supruga preminula je pre šest godina.

Nakon priznanja, Patriša se učlanila u grupu podrške transseksualnim osobama, a ljudi su njenu veliku životnu promenu prihvatili pozitivno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: