Politika 3

07.05.2024.

16:42

Neistinite tvrdnje Sava Manojlovića: "Pravila su jasno definisana i jednaka za sve"

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan izjavio je da su neistiniti navodi Sava Manojlovića o tome da su mu overivači obezbeđeni tek nakon njegovog upada u zgradu Opštine.

Izvor: B92.net

Neistinite tvrdnje Sava Manojlovića: "Pravila su jasno definisana i jednaka za sve"
R.Z./ATAImages

Podeli:

"Ono što nismo želeli da prihvatimo, bio je zahtev da overivači rade suprotno zakonu i propisima, u neadekvatnim uslovima, ispod šatora na otvorenom", kaže Bovan.

"Predstavnicima Pokreta "Kreni promeni". ponudili smo korišćenje šalter sale u zgradi Opštine i time obezbedili sva neophodna prava za prikupljanje potpisa podrške njihovim izbornim listama. Sa tim predlogom saglasili su se, i u potpunusti su ga razumeli, i predstavnici Pokreta, koji su bili u Opštini nekoliko sati pre "upada", kaže Bovan.

Sve što se dešavalo u prostorijama opštine, tokom dana je pokušaj pravljenja predstave za javnost Pokreta "Kreni promeni" i samog Manojlovića u cilju podrivanja izbornog procesa i lažnog predstavljanja, da su na bilo koji način diskriminisani.

"Najbolji dokaz za to je što su prihvatili uslove i lokaciju za overu potpisa od strane dva opštinska overivača, koji su im bili omogućeni pre incidenta", kaže Bovan.

Gradska opština Novi Beograd je poštujući svoju zakonsku obavezu omogućila svim političkim akterima i građanima, da ispune svoje demokratsko pravo i prikupljaju potpise za izborne liste, tako što je izašla u susret zahtevima koji su podneti za obezbeđivanjem overivača.

"U Gradskoj opštini Novi Beograd, pravila koja se odnose na izborni proces su jasno definisana i jednaka za sve, tako da se na silu nikako ne mogu menjati", zaključuje Bovan.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: