Golotinja posvađala Kineze

Kineski televizijski regulatori skinuli su sa programa jedan takmičarski šou koji je prikazao prepirku o golotinji između publike i jedne žene koja je svoju ćerku nazvala budućom Lejdi Gagom i Merilin Monro.

Život

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

16:00

Default images

Ova odluka doneta je zbog takmičarskog šoua po imenu "Bang Bang Bang'' u kome se uz zabavne numere sa atraktivnim lepoticama može da zaradi i novčana nagrada.

Uzrok zabrane je video snimak napravljen iz publike sa lokalnom lepoticom Gan Lulu, hostesom na auto salonima koje su u Kini poznatepo oskudnoj odeći. Lulu je karijeru počela golišavim video snimkom koji je na internet postavila njena majka željna publiciteta.

U klipu od šest minuta još neemitovane epizode šoua, koji se vrti na Jutjubu, vidi se Gan, kao i publika i njena majka, kako viču i psuju jedi na druge pošto je jedna gledateljka upitala da li golišave slike modelsice vređaju kineski moral.

Gansina majka Lei Bingsia, koja je takođe bila u publici, ustala je da odgovori koristeći pogrdne izraze i psovke.

"Može li tebe tvoja majka da učini seksi boginjom Kine?'', vikala je ona. "Može li tvoja majka da učini da te voli milijardu ljudi? Gansina mama može!", preneo je AP.

"Ja sam najbolji agent u Kini, ja vam kažem! Ja ne samo da ću od moje ćerke da napravim Lejdi Gagu, nego i svetsku Merilin Monro", vikala je ona. Državna administracija za radio, film i televiziju je u 28. novembra prvo naredila otkazivanje samo tog šoa i kritikovala klip zbog neprikladnog rečnika, "bezobzirnog ponašanja" i "pojačavanja ružnoće". Administracija je rekla da incident "negativno utiče na društvo".

Dan kasnije, agencija je izdala drugu direktivu u kojoj je naredila Điangsu obrazovnoj televiziji, regionalnom emiteru kod Šangaja, da obustavi sve programe jer krši kineska parvila emitovanja pošto sebe predstavlja kao obrazovni kanal a emituje zabavno-takmičarske sadržaje.

Informacioni centar u Hong Kongu je saopštio da je tom merom pogođeno 30 programa, ali i neki stvarno obrazovni programi putem kojih je dopisno učilo 150.000 studenata.

Urednik programa "Bang Bang Bang'' je takođe otpušten, saopštili su vlasti provincije Điangsu.

Državna administracija je letos zabranila emitovanje kopija stranih šou programa i zahtevala da iz serija budu izbačene svađe u porodicama, kao i šale na račun partije u istorijskim dramama.

Peking je 2002. godine zabranio tejvansku sapunicu "Meteor garden", plašeći se da će dekadentni stil života dečaka iz muzičke grupe "F4" iskvariti umove mladih Kineza. Kineski cenzori su tu seriju opisali kao "elektronski heroin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: