Život

Utorak, 08.11.2022.

11:13

Ivan sa tri ugrađena stenta brani životinje: Pozlilo mu tokom štrajka glađu FOTO

Aktivisti za prava životinja Ivanu R. Ivanoviću pozlilo je u ponedeljak uveče tokom štrajka glađu u Pionirskom parku. Kako saznaje B92.net, Ivanović, koji je srčani bolesnik sa tri ugrađena stenta, 10-ak dana protestuje u blizini zgrade Predsedništva Srbije zbog odnosa prema životinjama, te nam je rečeno da je štrajk glađu uticao na to da mu se pogorša zdravstveno stanje.

Izvor: B92

Ivan sa tri ugrađena stenta brani životinje: Pozlilo mu tokom štrajka glađu FOTO
Foto: Ljiljana Borèiæ i Nada Lonèareviæ

Kako saznajemo, po njega su došla Hitna pomoć i transportovan je na lečenje na Urgentni centar.

"Celo veče je primao infuziju i pušten je iz bolnice", kažu njegovi poznanici za naš portal i ističu da trenutno odseda kod prijatelja.

I dalje nije poznato da li će nastaviti nastaviti protest u Pionirskom parku.
Foto: Ljiljana Borèiæ i Nada Lonèareviæ
Ivanović je štrajkovao glađu već 10-ak dana zbog odsustva primene Zakona o dobrobiti životinja i traži da se spreči masovno ubijanje i trovanje životinja.

Podsećanja radi, ono što je izazvalo revolt kod Ivanovića je nedavni užas u Smederevskoj Palanci, kada su za sada nepoznate osobe sa fantomkama i lovačkim puškama ubijale pse lutalice.

Mnogi građani su bili šokirani ovim slučajem, te su izašli na ulice i protestovali zbog nasilja nad životinjama.

Ivanovi poznanici ističu da on uživa veliku podršku ljudi koji ga svakodnevno obilaze i pomažu mu.
Foto: Ljiljana Borèiæ i Nada Lonèareviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: