Šon Pen razmišljao da uzme pušku u Ukrajini: "Vratiću se, ali nisam idiot"

Šon Pen je otkrio da je razmišljao o pridruživanju ukrajinskim snagama u borbi protiv Rusije.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2022.

08:32

Šon Pen razmišljao da uzme pušku u Ukrajini:
Foto: Profimedia/AFP/Ukrainian Joint Forces Operation

U nedavnom intervjuu, 61-godišnji glumac – koji je pobegao iz Ukrajine u februaru dok je snimao VICE dokumentarac o ruskom napadu – govorio je o povratku u ratnu zonu.

"Moja namera je da se vratim u Ukrajinu. Ali nisam idiot, nisam siguran šta mogu da ponudim", rekao je Pen za "Hollywood Authentic".

Šon Pen iz Ukrajine: "Pešačili smo kilometrima do granice sa Poljskom" FOTO

Govoreći o svom boravku u toj zemlji ranije ove godine, otkrio je: "Jedini mogući razlog da ostanem duže poslednji put u Ukrajini bio bi taj da sam držao pušku".

"Dakle, odlučio sam da to ne uradim, ali ako ste bili u Ukrajini, to je moralo da vam padne na pamet. Ali nekako pomisliš koji je ovo vek? Bio sam pre neki dan na benzinskoj pumpi u Brentvudu i sada razmišljam o tome da uzmem oružje protiv Rusije? Šta se dođavola dešava?", ispričao je glumac.

Šon Pen impresioniran ukrajinskim predsednikom: Hrabrost, dostojanstvo, ljubav...

Pen je bio otvoreno protiv Rusije, pozivajući ranije SAD da "ulože sve" za podršku zemlji i njenom narodu, ili da zaborave na "ono što se Amerika nadala da će biti".

Glumčeva neprofitna organizacija CORE, koju je osnovao 2010. godine, trenutno podržava ukrajinske izbeglice u Poljskoj.

Šon Pen u Kijevu, snima film o ruskoj invaziji FOTO

"Imam dosta posla sa CORE-om na strani koja prima izbeglice u Poljskoj", rekao je Pen i dodao: "Snimam više za dokumentarac, ali ću u poslednjem trenutku proceniti kakvu će vrednost to imati".

"Dugoročno, nemamo nikakve opipljive dokaze da dokumentarni filmovi zaista nešto menjaju. Znamo samo da oni mogu dati nadu", zaključio je Pen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: