Bezbedna i prijatna kupovina - moguće je

Do pre skoro godinu dana odlazak u redovnu kupovinu za većinu nas predstavljao je deo svakodnevice, o kojoj nismo razmišljali dalje od spiska namirnica koji treba sastaviti pre posete odabranoj radnji. Godinu dana kasnije i jednostavna aktivnost kupovine postala je sve sem "jednostavna".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

09:10

Bezbedna i prijatna kupovina - moguće je
Foto: Promo

Pandemija je promenila mnogo toga u našim životima, uključujući i načine na koji obavljamo kupovinu – na početku smo zbog vanredne situacije masovno počeli da se okrećemo online opciji, odnosno naručivanju i dostavi namirnica na kućnu adresu.

Sami odlasci u radnje postali su složeniji – redovi, maske, rukavice, distanca, povremeni nedostatak robe, dezinfekcija sebe i namirnica po povratku kući, koja ceo proces čini još napornijim i dugotrajnijim.

Mada redova pred radnjama više nema, kao ni nestašice pojedinih artikala, ipak svi i dalje osećamo povećan pritisak u nastojanju da stignemo do radnja na vreme, da izbegnemo gužve i obavimo neophodne kupovine što bezbednije i efikasnije. Naravno, razmišljanje o sigurnosti je uvek prisutno.

Pitali smo direktora jedne od najvećih radnji u Beogradu – METRO Cash & Carry na Vidikovcu, kako je poslovati u okolnostima koje se svakako ne mogu smatrati uobičajenima.

"Za sve nas koji radimo u sektoru trgovine, bilo da je veleprodaja ili maloprodaja u pitanju, ova godina predstavlja verovatno jedan od najvećih izazova sa kojima smo se susreli u poslednjih par decenija. Naravno, kupci su uvek na prvom mestu i sve naše aktivnosti za prioritet imaju da im se obezbede uslovi u kojima će njihova kupovina biti bezbedna i efikasna", ističe Vladimir Ceković, direktor METRO radnje na Vidikovcu, u Beogradu.

Kao veletrgovac koji na srpskom tržištu posluje već 15 godina, METRO Cash & Carry Srbija je poznat po širini i kvalitetu asortimana od gotovo 30.000 proizvoda, koji nudi svim svojim kupcima, od profesionalnih do krajnjih potrošača.
Foto: Promo
"Čak i u najtežim trenucima vanrednog stanja popunjenost i snabdevenost naših polica nije zaostajala u odnosu na redovne situacije. Posebno se trudimo da ono po čemu smo prepoznatljivi, a to je svež asortiman (meso, voće i povrće, riba) – bude uvek dostupan i u skladu sa kvalitetom na koji su naši kupci navikli, jer to je upravo ono zbog čega nam se uvek vraćaju i što je naša najbolja preporuka na tržištu", dodaje Ceković.

Osim širine asortimana, čiji je prehrambeni deo u potpunosti usklađen sa svetskim standardima kvaliteta i bezbednosti (IFS, sledljivost i sl.) – METRO insistira i na bezbednosti. Naime, veličine objekta omogućavaju da kupci obavljaju nabavku bez bojazni da usled gužvi ne može da se drži neophodna distanca za sigurnu kupovinu. Pokazalo se da je to svima važno, a potrošači veoma cene i to što se posebno vodi računa o preventivnim merama.

"Svi mi želimo da se zaštitimo i sačuvamo zdravlje. Važno nam je da naši zaposleni budu bezbedni, kao i njihove porodice i zato sprovodimo stroge mere prevencije. To se, prirodno, odnosi i na naše kupce, jer želimo da budu maksimalno sigurni. Svi objekti se dezinfikuju pojačano, higijena je na najvišem nivou i sve je podređeno zdravlju zaposlenih i posetilaca", nastavlja Ceković, dodajući da se u svakom trenutku vodi računa o broju kupaca u radnji, te da su METRO objekti dokaz da je bezbedna kupovina itekako moguća, ali i prijatna!

Dodatno, za one koji preferiraju online kupovinu – METRO je stanovnicima Beograda omogućio uslugu dostave, i to tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom, u periodu od 17:00 do 21:00h kada se vrši isporuka robe na užoj teritoriji grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: