- PR članak -

"Škola kao nacrtana za Vas"

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard karticom "Eurobank Veliko srce", učenici Prve ekonomske škole iz Beograda dobili su potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo.

Izvor: PR
Podeli
Foto: promo
Foto: promo

Novi nameštaj i računare, čija je ukupna vrednost 1,4 miliona dinara, koristiće 852 učenika ove škole. Prema nastavnom planu i programu kabinet za statistiku i računovodstvo koriste svi profili učenika u ovoj školi, a donirana oprema direktno utiče na kvalitet i organizaciju same nastave.

Ova donacija predstavlja početak samostalnog društveno odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za vas“, koji je Eurobanka pokrenula uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Tim povodom lansirana je nova humanitarna Mastercard kartica „Eurobank Veliko srce“, čijim kontinuiranim korišćenjem omogućavamo obnovu i modernizaciju srednjih škola. Od svake izvršene transakcije ovom karticom Eurobanka izdvaja određeni deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju učionica i kabineta.

„Projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ pokrenuli smo pre samo godinu dana, a već danas smo u prilici da doniramo opremu za kabinet za statistiku i računovodstvo Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu. Zahvaljujući našim klijentima, korisnicima „Eurobank Veliko srce“ kartice izdvojili smo sredstva kako bi jedna od najcenjenijih srednjih ekonomskih škola dobila potpuno nov i opremljen kabinet. Naša želja je da kroz ovaj projekat sve srednje škole u Srbiji budu po meri učenika, ali i da naši srednjoškolci kroz stručnu praksu i predavanja, svoja znanja o bankarstvu steknu iz prve ruke, od zaposlenih u Eurobanci“, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u poslednje tri godine sprovodi opsežne reforme obrazovanja na svim nivoima. Kada je reč o srednjem obrazovanju, u toku je reforma gimnazija, koja između ostalog obuhvata i veći broj IT odeljenja, kao i specijalizovanih odeljenja za hemiju i biologiju. Osim toga, jačaju se preduzetničke kompetencije učenika i uvode novi smerovi u srednjim stručnim školama, kao i novi dualni profili uz praćenje potreba tržišta.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard karticom „Eurobank Veliko srce“, učenici Prve ekonomske škole iz Beograda dobili su potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo. Ovakve akcije pomažu Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da ispuni svoj cilj da svaka učionica bude po meri učenika. Zahvaljujem se Eurobanci na ovoj akciji i pozivam ostale društveno odgovorne kompanije da na sličan način pomognu školama u Srbiji.“, istakao je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Eurobank poziva sve svoje postojeće, ali i buduće klijente da korišćenjem Mastercard kartice „Eurobank Veliko srce“ podrže projekat „Škola kao nacrtana za Vas“.

PR

Kako da dođeš do ulaznica za najjači EXIT ikada? Mi znamo kako!

Svaki dan od 25. juna do 2. jula, Addiko Bank na svojoj Facebook stranici postavljaće po jedno pitanje vezano za EXIT festival, a ko prvi tačno odgovori, osvaja komplet ulaznica za EXIT koji će biti održan od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu!

PR utorak 25.06. 12:03

Dva koraka do najbolje letnje šeme

More, sunce, peščana plaža, odmor. To je zajednička nit porodicama, mladima željnih provoda i mora, onima koji tradicionalno letuju sa prijateljima i zaljubljenim parovima, Ali, ima tu jedna “tajna veza” koja spaja sve njih:

PR petak 21.06. 10:43

Zaradi džeparac i provedi Leto #za5

U subotu, 15. juna druženje sa Minom Fu, a u nedelju, 16. juna ćaskanje sa mladim Olimpijskim pobednicama Nadicom Božanić (tekvondo) i Ivanom Perović (karate) u okviru događaja Leto #za5

PR četvrtak 13.06. 10:53

Francuski šarm u plavoj boci

Romantičnim piknikom u francuskom stilu, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti, obeležen je dolazak jedinstvenog francuskog pšeničnog piva Blanc na domaće tržište.

PR subota 8.06. 09:43

Kako je moj muž postao kralj

Nije tajna da bračni život promeni mnogo navika, a da nešto što nam se ranije samo po sebi podrazumevalo pređe u kraljevstvo snova. Subota je, tako, nekada bila dan za mene, a sada je dan za decu, muža i kuću. Zato sam, kad me je kuma pozvala na svoj rođendan, uz uzdah poručila da "teško da ću stići".

PR četvrtak 6.06. 09:00
strana 1 od 4 idi na stranu