Rusi objavili da će u narednim danima registrovati vakcinu protiv koronavirusa

Ruska vakcina protiv virusa kovid 19, koju je napravio centar "Gamalej", biće registrovana 12. avgusta, a prvi će je primiti medicinski radnici i stariji stanovnici zemlje, izjavio je danas zamenik ministra zdravlja Rusije Oleg Gridnjev.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

15:20

Rusi objavili da će u narednim danima registrovati vakcinu protiv koronavirusa
Ilustracija/Foto: depositphoto/belchonock

"Sada je u toku poslednja, treća faza testiranja. Ispitivanje vakcine je veoma važno. Treba da shvatimo da vakcina mora biti bezbedna. Prvo će se vakcinisati medicinski radnici i starija lica", rekao je Gridnjev i dodao da će biti moguće oceniti efikasnost vakcine tek kada se formira imunitet u populaciji, prenosi portal Sputnjik.

Ranije je ministar zdravlja Mihail Muraško saopštio da je masovna vakcinacija protiv koronavirusa u Rusiji planirana za oktobar.

Klinička testiranja vakcine koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamalej" započeta su na Univerzitetu "Sečenov" 18. juna, a u testiranju je učestvovalo 38 dobrovoljaca, od kojih su svi stekli imunitet na koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: