Medicinska sestra: Ovo je najvažniji simptom kovida 19 kod svakog pacijenta

Medicinska sestra tvrdi da su oči osnovni pokazatelj koronavirusa.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

11:53

Default images
Foto:depositphotos/fizkes

Jedna od medicinskih sestara u bolnici "Lajf ker centar" u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije koronavirusa u Vašingtonu, Čelsi Ernest istakla je da je jedinstveni i najvažniji simptom kovida 19, kod svakog pacijenta, bila činjenica da su im oči crvene.

Kašalj, ubrzano disanje i crvene oči, to su sve simptomi koronavirusa, ali ova medicinska sestra ističe da za nju i njene kolege crvene oči su bile pokazatelj, jer su prisutne kod svih pacijenta zaraženih ovim virusom koje je videla.

"Imali smo pacijente koji su imali crvene oči kao jedini simptom koji smo videli i došli ​​su u bolnicu i preminuli", rekla je ona.

"Njihove su oči izgledale kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvenu senku, kao da su im crveni kapci oko očiju", ispričala je Čelsi za CNN.

Novo istraživanje je pokazalo da infekcija očiju, poput konjuktivitisa, može da bude simptom kovida-19.

"Prepoznato je da bilo koja infekcija gornjeg respiratornog trakta može da rezultira viralnim konjuktivitisom kao sekundarnom komplikacijom, što je slučaj i kod kovida 19", ističu naučnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: