Vakcinisani sa dve vakcine ne mogu odmah da daju krv

Dobrovoljni davaoci krvi koji su primili vakcinu kompanija Sinofarm, Fajzer-Biontek ili vakcinu Moderne mogu odmah dobrovoljno dati krv dok oni koji su primili rusku vakcinu sputnjik ili Astrazenekinu vakcinu protiv koronavirusa, to mogu uraditi tek 14 dana nakon imunizacije, rečeno je agenciji Beta u niškom Zavodu za transfuziju krvi.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2021.

15:19

Vakcinisani sa dve vakcine ne mogu odmah da daju krv
Foto: Depositphotos, vladem

"Kako je u toku imunizacija građana protiv kovida 19, veliki broj naših redovnih davalaca krvi je vakcinisan i oni su mogli da daju krv ali pod kontrolom i uz poštovanje strogih pravila kada je vakcinacija u pitanju", kazala je Marija Lazić iz prokupačkog Crvenog krsta.

U Srbiji je, prema najnovijim podacima, obavljeno nešto više od 1,7 miliona vakcinacija, a drugu dozu cepiva primilo je oko 623.000 građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: