Mišići potkolenice

Malo duže od godinu dana imam problem sa zadnjim mišićem desne potkolenice i to u obliku zatezanja do bola pri hodanju uzbrdo dok hodanjem po ravnom i nizbrdo ovih simptoma nema. Fizijatar mi je prepisao gel i naproksen 375mg 2x1, rezultata nema. Svakodnevno pešačim oko 6km zbog zdravlja i održavanja kondicije.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.02.2011.

10:38

Default images

Niste nam naveli koliko imate godina, da li ste pušač, da li bolujete od neke bolesti itd… Pretpostavljam da možda imate problem sa arterijskim krvnim sudovima u donjim ekstremitetima, zbog čega Vam se javlja takav bol. Međutim, ukoliko po ravnom možete da pređete oko 6km bez zastoja i bez bola to je i više nego dobro. Ukoliko se bol javi na manje od 200m trebalo bi da odete kod svog lekara koji će Vam dati uput za kolor dopler arterijskih krvnih sudova donjih ekstremiteta, zatim sa tim nalazom treba da odete kod vaskularnog hirurga. Ukoliko ste pušač treba da prestanete sa pušenjem.

Dr Živković Vladimir, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: