Tehnopolis

Ponedeljak, 08.05.2023.

10:00

Twitter potvrdio bezbednosni incident

Kompanija tvrdi da je rešila problem koji se nedavno pojavio sa privatnim tvitovima.

Izvor: B92, Engadget

Twitter potvrdio bezbednosni incident
Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Tokom aprila, korisnici su primetili bag u okviru Twitter Circle funkcije, koji je doveo do toga da privatni tvitovi na platformi budu vidljivi strancima.

Sada, gotovo mesec dana kasnije, kompanija je konačno prokomentarisala ovaj problem. Twitter je objasnio korinicima da se bag pojavio kao rezultat "bezbednosnog incidenta koji se dogodio ranije ove godine".

Kompanija tvrdi da je problem odmah rešen i uputila je izvinjenje korisnicima. "Twitter je posvećen zaštiti privatnosti ljudi koji koriste naš servis, i svesni smo rizika koji incidenti kao što je ovaj mogu da donesu i duboko žalimo zbog svega što se desilo", stoji u saopštenju kompanije.

Twitter se suočava sa velikim brojem različitih problema od trenutka kada je Ilon Mask preuzeo kompaniju u oktobru prošle godine. Milijarder je smanjio radnu snagu kompanije za bar 60 procenata, smanjujući i veliki deo svog tehničkog osoblja na minimum.

Tokom prethodnih meseci Twitter je zabeležio brojne padove mreže, prestanke rada funkcija i stvorio je uopštenu sliku konfuzije sa svojim objavama novih opcija i uklanjanja dotadašnjih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: