Tehnopolis

Četvrtak, 06.04.2023.

15:45

Sony razvija novu PlayStation ručnu konzolu

Nakon nekoliko dana raznih nagađanja, Insider Gaming izveštava da Sony razvija novu PlayStation ručnu konzolu.

Izvor: B92, Insider Gaming

Default images

Pod kodnim imenom Q Lite, naredna PlayStation ručna konzola će biti još jedan hardverski uređaj za čiji rad će biti potreban PlayStation 5.

Prema navodima izvora, Q Lite ne predstavlja uređaj za striming igara u oblaku, već koristi Remote Play uz PlayStation 5 – funkciju koju Sony forsira poslednjih nekoliko nedelja.

Novi uređaj podržava izvornu rezoluciju od 1080p i 60FPS, a za rad će zahtevati konstantnu internet konekciju.

Kada su u pitanju fizičke karakteristike konzole, rani prototipi pokazuju da će konzola dosta podsećati na PlayStation 5 kontroler, s stim šro će u centru imati veliki 8-inčni LCD ekran, osetljiv na dodir.

Uređaj ima i prilagodljive okidače sa haptičkim odzivom, a tu su i tasteri za zvuk, zvučnici i drugo.

Očekuje se da će Q Lite ručna konzola biti predstavljena pre PlayStation 5 Pro i nakon Detachable Disc Drive PS5 modela konzole. Pretpostavka je da se PlayStation 5 Pro planira za objavu tokom praznika 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: