Smartfon HTC U stiže 16. maja

Kompanija HTC je sloganom "Squeze for the brilliant U" najavila da će predstaviti novi uređaj.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

08:25

Smartfon HTC U stiže 16. maja

Već ranije smo čuli da će smartfon koji se razvija pod kodnim imenom Ocean verovatno biti nazvan HTC U, a navodno će imati takozvani Edge Sense - senzore ugrađene u okvir uređaja. To znači da će korisnici moći stiskanjem da upravljaju određenim funkcijama ovog smartfona.

Međutim, to nije u potpunosti novi koncept, jer je japanska kompanija NT Docomo predstavila prototip Grip UO, koji je dizajniran sa ciljem da se demonstrira upotreba kućišta s istom tehnologijom. Senzori omogućavaju pokretanje aplikacija, glasovnih pretraga, otključavanje i slično. HTC-ov uređaj će biti najbolja interpretacija te ideje.

HTC U bi trebalo da ima 5.5-inčni ekran rezolucije 2560x1440 piksela, procesor Snapdragon 835, zadnju kameru od 12 i prednju od 16 megapiksela, a koristiće operativni sistem Android Nougat 7.1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: