Obični iPhone 15 modeli dobijaju značajnu nadogradnju?

Iako je do predstavljanja iPhone 15 serije ostalo još nekoliko meseci, o njoj smo do sada saznali već mnogo detalja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2023.

16:10

Obični iPhone 15 modeli dobijaju značajnu nadogradnju?
Foto: WartinTech / Shutterstock.com

Ovo se posebno odnosi na Pro modele. Najnovije informacije tiču se običnih iPhone 15 modela, odnosno onih koji u svom nazivu neće imati oznaku Pro.

Očekuje se da će Apple zadržati isti sastav iPhone 15 serije koji ima i aktuelna iPhone 14 serija. Tako će najjeftiniji model biti iPhone 15, a nakon njega ide iPhone 15 Plus.

Najnoviji izveštaj sada otkriva da bi ova dva telefona mogla dobiti nadogradnju na polju kamera, tačnije glavne kamere.

Tako se navodi da će oni stići sa glavnim senzorom kamere od 48 MP, a dojavljivač Džef Pu prenosi da će se raditi o istom glavnom senzoru koji imaju aktuelni iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modeli.

Ako se ova informacija ispostavi tačnom, to će biti poprilično značajna nadogradnja za ove modele u odnosu na prethodnike. Novi senzor omogućiće telefonima da snimaju ProRAW fotografije od 48 MP, što znači mnogo više detalja.

Kada au u pitanju ostale karakteristike iPhone 15 serije, nedavno je osvanula informacija da Apple ove godine ipak neće Pro modele isporučiti sa solid-state tasterom za jačinu zvuka, kako se to ranije očekivalo.

Ovi tasteri su trebali da osiguraju haptičke povratne informacije i zamene tradicionalne tastere za jačinu zvuka.

Poznati dojavljivač Mingči Kuo naveo je da su nerešeni tehnički problemi sprečili masovnu proizvodnju solid-state tastera, što je dovelo do otkazivanja projekta. Ali, zato bi se tu trebalo da se nađe Action taster umesto Appleovog prekidača za promenu zvučnog režima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: