Ne prelazi samo iPhone na USB-C port

Renomirani analitičar Ming-Či Kuo tvrdi da će se prebacivanje na USB-C port sprovesti i na drugim Apple uređajima, a ne samo na iPhone modelima.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Ponedeljak, 16.05.2022.

12:12

Ne prelazi samo iPhone na USB-C port
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Pre nekoliko meseci, Evropska komisija je preporučila da bi punjenje preko kabla za sve uređaje trebalo da bude USB-C. To uključuje telefone, tablete, kamere, slušalice, prenosive zvučnike i ručne konzole.

Motivacija, koja stoji iza ovog poteza, je da se pomogne u smanjenju elektronskog otpada, jer će korisnici nastaviti da upotrebljavaju postojeće kablove za različite uređaje. Izgleda da se i Apple sprema za ovu promenu.

Tokom prethodnih dana, pojavljivali su se izveštaji da će se iPhone prebaciti na USB-C punjenje od 2023. godine. Sada analitičar Ming-Či Kuo tvrdi da će se prebacivanje na USB-C port sprovesti i na drugim Apple uređajima.

To uključuje AirPods, Magic Keyboard, Magic Mouse, MagSafe Battery Pack i druge. Nije poznato da li se preporuka Evropske komisije odnosi na sve pomenute uređaje, ali izgleda da će se Apple prebaciti na USB-C punjenje u svakom slučaju.

Kuo ističe da ćer se prebacivanje na USB-C desiti u nekom period u budućnosti, ali nije tačno poznato da li će se to desiti baš tokom 2023. godine.

Analitičar je takođe odbacio ideju o iPhoneu bez portova, koji se puni bežično. On je rekao da MagSafe sistem još uvek nije dovoljno zreo za to, kao ni bežična tehnologija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: