Ne prelazi samo iPhone na USB-C port

Renomirani analitičar Ming-Či Kuo tvrdi da će se prebacivanje na USB-C port sprovesti i na drugim Apple uređajima, a ne samo na iPhone modelima.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: charnsitr / Shutterstock.com
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Sledeće godine iPhone 15 dobija USB-C port

Pre nekoliko meseci, Evropska komisija je preporučila da bi punjenje preko kabla za sve uređaje trebalo da bude USB-C. To uključuje telefone, tablete, kamere, slušalice, prenosive zvučnike i ručne konzole.

Motivacija, koja stoji iza ovog poteza, je da se pomogne u smanjenju elektronskog otpada, jer će korisnici nastaviti da upotrebljavaju postojeće kablove za različite uređaje. Izgleda da se i Apple sprema za ovu promenu.

Tokom prethodnih dana, pojavljivali su se izveštaji da će se iPhone prebaciti na USB-C punjenje od 2023. godine. Sada analitičar Ming-Či Kuo tvrdi da će se prebacivanje na USB-C port sprovesti i na drugim Apple uređajima.

To uključuje AirPods, Magic Keyboard, Magic Mouse, MagSafe Battery Pack i druge. Nije poznato da li se preporuka Evropske komisije odnosi na sve pomenute uređaje, ali izgleda da će se Apple prebaciti na USB-C punjenje u svakom slučaju.

Kuo ističe da ćer se prebacivanje na USB-C desiti u nekom period u budućnosti, ali nije tačno poznato da li će se to desiti baš tokom 2023. godine.

Analitičar je takođe odbacio ideju o iPhoneu bez portova, koji se puni bežično. On je rekao da MagSafe sistem još uvek nije dovoljno zreo za to, kao ni bežična tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.