Minecraft beleži bilion YouTube pregleda, ali postoji caka

Neverovatan broj pregleda Minecraft videa na platformi, ali postoji još jedna zanimljivost.

Tehnopolis

Izvor: B92, KitGuru

Četvrtak, 16.12.2021.

13:39

Minecraft beleži bilion YouTube pregleda, ali postoji caka
Foto: Leonidas Santana / Shutterstock.com

Minecraft je najprodavanija igra na svetu, sa gotovo 250 miliona prodatih kopija. Uprkos tome što se radi o velikom broju prodatih kopija igre, to nije ni blizu broja video pregleda koje je Minecraft sakupio na platformi tokom godina.

Kako je sam YouTube objavio, Minecraft je sada prešao bilion (američki trilion) pregleda videa na YouTubeu. Tokom objave, YouTube je otkrio: "Ove godine, Minecraft YouTube je ostvario skoro nezamisliv rekord: video snimci u vezi sa igrom su pregledani više od bilion puta".

Sa platforme, dodatno pojašnjavaju da "ako bi svaki od tih bilion pregleda trajao samo jednu sekundu, to bi ukupno iznosilo preko 30.000 godina. Ako bi svaki pregled predstavljao Minecraft blok veličine 30 kvadratnih centimetara, mogli biste da napravite gomilu koja se proteže od Zemlje do sunca i nazad — i opet bi preostalo 11 kilometara. Toliko je veliki bilion pregleda". Ono što je ipak zanimljivo, jeste da najviše pregledani Minecraft YouTube video klipovi uopšte nisu kreirani u Minecraftu.

Tu je video iz 2018. godine, koji je privukao preko 127 miliona pregleda, a prikazuje "Čiča-Glišu" u avanturi kroz prelazni Minecraft svet. Tu su i drugi klipovi sa kombinacijom sveta uživo u Minecraftu, i Minecraft elemenata u pravom svetu, koji takođe imaju veliki broj pregleda.

Pored toga, YouTube je objavio veb lokaciju koja prikazuje različite Minecraft trendove na video platformi – od trenutno najgledanijeg tipa Minecraft sadržaja i režima igre, do 50 najboljih video snimaka i kreatora sadržaja za svaku godinu od 2010. Kako pokazuju podaci, Minecraft zajednici je bilo potrebno oko osam godina da generiše 500 milijardi pregleda, ali svega nešto više od dve godine da bi se to udvostručilo i dostiglo jedan bilion.

Minecraft nastavlja da pronalazi put ka vrhu YouTube trendova, uprkos tome što je igra stara više od jedne decenije. To je dokaz truda koji Mojang ulaže u igru, ali je i pokazatelj postojanja miliona fanova širom sveta koji koriste i kreiraju sadržaj u igri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: