Imate Android telefon? Resetujte ga odmah

Kako bi uređaj radio bez smetnji i bagova, korisnici Androida bi trebalo da slede jednostavne savete.

Izvor: express.co.uk
Podeli
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Ako imate Android uređaj, zaustavite ono što trenutno radite i ponovo pokrenite svoj telefon ili tablet. Iako to može izgledati kao varljivo jednostavan savet, isključivanje i ponovno uključivanje Android telefona svakog dana može doneti stvarne koristi načinu rada vašeg uređaja. Kao što je objašnjeno u postu Android Central-a, ako ste primetili da je vaš telefon odjednom počeo polako da radi, to može da reši dobro staromodno ponovno pokretanje. To je zato što razlog zbog kojeg vaš telefon počinje da se guši može biti zbog Android aplikacija koje rade u pozadini.

Neke Android aplikacije moraju da imaju deo ili ceo program koji radi "iza scene" da bi ostali povezani. A neke od ovih aplikacija su dizajnirane tako da mogu drugačije da rade sa verzijom Androida koju koristite, pa čak i sa brendom vašeg telefona.

Iako Google naporno radi na tome da aplikacije nastave da rade u različitim verzijama, problemi mogu nastati kada se aplikacija neko vreme nije ažurirala, ali se i dalje koristi.

To može dovesti do "curenja memorije" - pojave u kojoj određene aplikacije troše više memorije od one koja im je potrebna da bi pravilno radile. Ako aplikacija koju ste instalirali na uređaju uzrokuje "curenje memorije", ovaj problem neće biti u potpunosti rešen ako se program ne ukloni ili ne popravi ažuriranjem.

Srećom, ovaj problem možete ublažiti jednostavnim ponovnim pokretanjem telefona svakog dana. Kada se Android telefon ponovo uključi i isključi, on prisiljava sve što radi u pozadini da se ponovo pokrene. Ovo pomaže da se preseli bilo koji VRAM (virtualna RAM memorija, koju je koristio GPU (grafička komponenta čipa), kao i oslobađanje memorije iz bilo kojih problematičnih aplikacija.

Ako izričito ne znate koja aplikacija usporava vaš uređaj, ulazak u podešavanja i isključivanje aplikacija koje rade u pozadini mogu naneti više štete nego koristi - jer se neki procesi moraju dešavati u pozadini, a aplikacije će se jednostavno morati ponovo pokrenuti još jednom od početka.

Najjednostavnija i najlakša stvar koju možete učiniti da biste pomogli vašem uređaju da radi glatko je da ga svakodnevno ponovo pokrenete. Ovaj mali trik će vam uštedeti probleme sa preuzimanjem aplikacija za čišćenje memorije uređaja i sličnih, a takođe bi trebalo da ponudi i bolje performanse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu