Tehnopolis

Utorak, 20.02.2024.

09:24

Google Play Store menja način na koji dolazimo do aplikacija

Google razvija novu funkciju koja ističe aplikacije na osnovu vaših preferencija u Play prodavnici.

Izvor: B92

Google Play Store menja način na koji dolazimo do aplikacija
Foto: Shutterstock/BigTunaOnline

Korisnici će moći da vide aplikacije za koje Google smatra da su im korisne, a ovi predlozi se prave na osnovu veštačke inteligencije, i cilj je da se promeni način na koji se dolazi do željenih aplikacija.

U suštini, funkcija Highlights koju pokreće veštačka inteligencija daje prilagođene predloge korisnicima na osnovu njihovih navika korišćenja, preferencija i interesovanja.

Google koristi algoritme mašinskog učenja da analizira ogromne količine podataka i preporuči aplikacije koje će verovatno biti zanimljive korisnicima.

Kako je jedan korisnik Twittera objavio, pod segmentom "App Highlights" možete da dodirnete aplikaciju, i dobijate pregled onoga što od nje dobijate.

Većina sadržaja odnosi se na ono što možete očekivati da vidite kada preuzmete aplikaciju, a uključene su funkcije poput lajv striminga i poruka. Naravno, Google trenutno ovo testira kod odabrane grupe korisnika, a nisu otkrili ništa o tome kada će ova funkcija stići do šireg broja ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: