Doživotna

Donaldu Trampu ne bi bilo dozvoljeno da se vrati na Twitter ako se ponovo kandiduje za bilo koju političku funkciju, izjavio je finansijski direktor ove kompanije Ned Segal.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2021.

16:15

Doživotna
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

"Način na koji funkcioniše naša platforma je takav da, kada ste jednom uklonjeni, to je to. Nije važno da li ste običan komentator, finansijski direktor ili ste bivši javni funkcioner“, rekao je Segal za "Squawk Box", emisiju kanala CNBC.

Podsetimo, još od nemira u Kapitolu, Donald Tramp nije samo "na meti" svojih političkih protivnika. Tradicionalne društvene mreže nikada nisu bile agresivnije u zabranjivanju njegovih naloga, ili uklanjanju objava i video-snimaka u kojima se Tramp pojavljuje i obraća.

Uglavnom, razlozi za ove restrikcije su bili govor mržnje ili pozivi na nasilje.
Foto: Profimedia
Među prvima je upravo društvena mreža Twitter saopštila da je trajno blokirala nalog sada već bivšeg predsednika SAD, i to zbog "rizika od daljeg podsticanja na nasilje".

"Nakon detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa @realDonaldTrump naloga i konteksta oko njih trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja", saopštili su u tvitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: