Osnovci iz Kruševca pobednici regionalnog takmičenja u kodiranju

U okviru projekta „Škola za 21. vek“ održano je i regionalno takmičenje učenika osnovnih škola u kodiranju pomoću džepnog računara microbit koji je Velika Britnaija 2016. godine uvela u sve škole kako bi digitalizovala i unapredila nastavu i razvila programerski način razmišljanja. Pobednici su dva učenika Osnovne škole “Dragomir Marković“ iz Kruševca koji su programirali zvučni i svetlosni alarm i muzički instrument pomoću kojeg mogu da odsviraju pesmicu „Na kraj sela žuta kuća“. Kako su to uspeli pogledajte u prilogu.

Izvor: B92
Podeli

Vesti

Novi rekord u kategoriji najmanjih računara na svetu

Najmanji računar na svetu, odnosno elektronički sklop koji se može nazvati računarom, po novom projektu zauzima nešto više od 0,03 kubičnog milimetra prostora. Na Univerzitetu u Mičigenu, naime, razvijen je sklop čije sve tri dimenzije mere tek 0,33 milimetra u dužinu, širinu i visinu.

Vesti ponedeljak 25.06. 11:55 Komentara: 0

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvek neobjavljena "Your Time on Facebook" funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosečno vreme provedeno u aplikaciji tokom dana.

Vesti nedelja 24.06. 08:49 Komentara: 6
strana 1 od 1779 idi na stranu