Amazon neočekivano zabeležio gubitak

Div internet trgovine je podbacio u drugom tromjesečju ove godine – prijavio je gubitak od sedam miliona dolara i ostvario nešto manji prihod od očekivanog.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: tportal, Autor: M. W./Mashable

Sreda, 31.07.2013.

08:55

Default images

Smatralo se kako će Amazon u drugom kvartalu uspeti da ostvari prihod od 15,73 milijardi dolara, ali uspeo je da zaradi nešto manje - 15,7 milijardi dolara, piše Mashable.

Poznato je kako šef Amazona Džef Bezos posluje sa izuzetno niskim maržama kako bi cene proizvoda i usluga zadržao na niskom nivou. Ipak, neobično je što su zabeležili gubitak. Prošle godine je tokom istog perioda kompanija ostvarila sedam miliona dolara neto zarade.

Deonice Amazona nedavno je su prešle granicu od 300 dolara po prvi put u istoriji kompanije. Vetar u leđa za rast je bila presuda protiv Applea u slučaju vezanom za cene e-knjiga. Međutim kompaniju čekaju veliki izazovi ukoliko želi da zadrži vodeću poziciju u internet trgovini i istovremeno se bori za udeo na tržištu hardvera i zabavnih sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: