Smartfon i tablet mogu da poremete san

Da li vam je teže da zaspite od kada imate iPad ili samsung Galaxy S II? To nije iznenađenje za istraživače sa Politehničkog instituta Renseler u državi Njujork.

Podeli

Oni su otkrili da dva ili više sata izloženosti uređajima sa pozadinskim osvetljenjem kao što su tablet računari ili smartfoni suzbija melatonin.

To suzbijanje može da dovede do problema sa spavanjem, naročito kod tinejdžera, kaže vođa istraživačkog tima Marijana Figeiro.

„Naše proučavanje je otkrilo da dvočasovna izloženost svetlosti sa uređaja može da suzbije melatonin i do 22%. Stimulacija čovekovog biološkog sistema u ovoj meri može dovesti do poremećaja sna naročito kod onih koji koriste uređaje neposredno pre spavanja”.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Vesti

HTC predstavio HTC Desire x

HTC korporacija predstavila je HTC Desire X, smartfon koji donosi "odličnu kameru, zadivljujući zvuk i neverovatnu snagu i brzinu". Ovaj uređaj ima dual-core 1GHz Qualcomm® Snapdragon S4™ procesor i brojne društvene funkcije.

Vesti petak 31.08. 16:35 Komentara: 34

Hakeri napadaju naftaše

Hakeri su virusom oborili kompjuterski sistem katarske naftne kompanije RasGas, drugog najvećeg svetskog proizvođača tečnog prirodnog gasa i to samo nekoliko dana nakon napada na još jednog naftnog giganta Aramko.

Vesti petak 31.08. 12:12 Komentara: 2

Japan: Samsung uzvratio udarac Appleu

Nakon žestokog udarca u SAD i presude po kojoj Samsung treba da plati Appleu milijardu dolara zbog povrede patenata, južnokorejski gigant je uzvratio na drugoj strani sveta - u Japanu. Doduše neuporedivo blaže.

Vesti petak 31.08. 09:33 Komentara: 61

Apple 1 na aukciji za 127000$

Još jedan primerak originalnog Apple 1 kompjutera biće uskoro na aukcijskoj prodaji, a ovoga puta se očekuje da vlasniku donese više od 127.000$, "džabe" u odnosu na prethodni primerak koji je bio u opticaju.

Vesti četvrtak 30.08. 15:50 Komentara: 29

Samsung izvukao Note II iz šešira

Samsung Galaxy Note II predstavljen je u prepunoj sali u Berlinu na konferenciji pod nazivom "Samsung mobile unpacked" u okviru ovogodišnjeg IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) sajma. Južnokorejski gigant je predstavio i Galaxy kameru, ali i ATIV Windows 8 liniju proizvoda.

Vesti sreda 29.08. 20:56 Komentara: 53
strana 1 od 74 idi na stranu