Ovo je DualSense Edge kontroler za PlayStation 5

Kompanija Sony je predstavila novi DualSense Edge kontroler za PlayStation 5. Sony navodi da je reč o najprilagodljivijoj verziji PlayStation kontrolera do sada.

Izvor: B92, Bajtbox

Četvrtak, 25.08.2022.

13:52

Default images

DualSense Edge ima dva nova tastera na poleđini i dva funkcijska tastera u dnu. Tasteri LB i RB pružaju dodatnu funkcionalnost. Kontroler ima zamenjive kapice, a postoje tri vrste – standardne, visoke i niske. Kompletan modul džojstika je također zamenjiv, tako da se, u slučaju oštećenja, jednostavno mogu ukloniti oštećeni delovi i zameniti za ispravne, bez potrebe za menjanjem čitavog kontrolera.

Korisnik sada ima mogućnost da postavi i profile sa unapred podešenim kontrolama i da ih menja, kao i da pristupi drugim funkcijama kao što je jačina zvuka igre itd. Sony je takođe nadogradio i USB-C priključak mehanizmom za zaključavanje.

Preostale razlike u odnosu na standardni DualSense kontroler su estetske prirode. Tako novi džojstik ima crni touchpad sa PlayStation ikonama i crnu završnu obradu oko leve i desne strane. Tasteri s prednje strane takođe imaju crnu pozadinu, kao i područje oko tastera pozadi. Osim toga, DualSense Edge je u suštini DualSense i uključuje sve postojeće DualSense funkcije, kao što su taktilna povratna informacija, prilagodljivi okidači, ugrađeni mikrofon, kontrole pokreta i još mnogo toga.

Nadamo se da novi Sony kontroler neće imati početne probleme kakve je imao obični DualSense. Podsećamo da se dosta korisnika PS5 DualSense kontrolera susrelo sa problemima prilikom korišćenja, a oni su uzrokovali nekontrolisane pokrete, odnosno pokrete koje sam korisnik nije hteo, te pomeranje uglova kamere bez ikakvog naloga korisnika.

Novi DualSense Edge biće isporučen u torbici, sa dodacima, dok se unutar torbice on čak može i puniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: