Pola interneta je palo – evo šta se desilo

Kvar na Cloudflare serverima doveo je do pada velikog broja internet servisa i sajtova, uključujući i neka velika imena.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2022.

13:15

Pola interneta je palo – evo šta se desilo
Foto: rafapress / Shutterstock.com

Kompanija za onlajn bezbednost Cloudflare je brzo reagovala u identifikovanju problema i otklanjanju posledica, nakon čega su svi servisi oporavljeni i funkcionalni.

Nije poznato šta je konkretno bio uzrok pada sistema, a Cloudflare je na svom zvaničnom Twitter nalogu istakao "da su problemi identifikovani i da je ispravka implementirana". Prema navodima iz izveštaja Cloudflarea, incident je prijavljen jutros oko 8:30 časova, problem je identifikovan dvadeset minuta kasnije, dok je ispravka ubačena oko 9:20 časova.

"Konekcija u okviru Cloudflare mreže je prekinuta u širem broju regija", istakli su iz ove kompanije. Sajtovi, koji su se našli pod uticajem ovog problema, uključuju Crunchyroll, Amazon Web Services, Google Services, NordVPN, Coinbase, Grindr, Fur Affinity, Discord, DoorDash, League of Legends i mnoge druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: