Kreiran prvi funkcionalan Android telefon sa Lightning portom VIDEO

Tokom 2021. godine, inženjer Ken Pilonel je kreirao prvi svetski iPhone sa funkcionalnim USB-C portom. Njegov najnoviji projekat sada nam donosi prvi Android telefon sa Lightning konektorom.

Izvor: B92, Engadget

Petak, 01.04.2022.

10:11

Default images

U videu, koji je Pilonel objavio, on ističe da je uređaj kreiran više kao zabavan projekat i namerno ga je objavio 1. aprila.

Međutim, sam projekat nije šala i nije ga bilo lako ostvariti. Lightning port na Android telefonu (u ovom slučaju Samsung Galaxy A51) je u potpunosti funkcionalan, kako za punjenje tako i za prenos podataka.

"Lightning kablovi koje Apple prodaje nisu glupost. Oni pune samo Apple uređaje. Tako da sam morao da pronađem način da prevarima kabl 'da misli' da je povezan na Apple uređaj. A čitav mehanizam mora da se smesti u telefon, što je samo po sebi bilo izazov", istakao je Pilonel.

Pilonel ističe da ne očekuje da iko normalan ovo uradi svom uređaju. On je to učinio samo da bi video da li je moguće i kako bi se zabavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: