Google u centru antipiratske akcije

Nakon što su vlasti u Americi najavile veliku antipiratsku ofanzivu, muzička industrija u Velikoj Britaniji pokrenula je sličnu akciju.

Izvor: Bozza Bench

Podeli

Na udaru najnovijih mera se našao niko drugi do kompanija Google, kojoj je udruženje muzičkih izdavača, među kojima se nalaze kompanije poput: EMI, SONY, Universal i Warnera, uputilo jasan zahtev da prekine sa podrškom piratskih sajtova koje nude ilegalan materijal.

U protivnom i sam Google će biti predmet velikog broja tužbi, čiji se zahtev za odštetom autorskih prava, meri astronomskim sumama.

Zahtevom se izričito nalaže Googleu da ukloni ne samo direktne linkove na BitTorrent stranice, već da izbriše sve preporuke i obaveštenja koja bi korisnika mogla da upute na sajtove sa nedozvoljenim sadržajem.

Ova organizacija je Googleu dostavila adrese i linkove gde se piratizovani materijal nalazi, kao i URL-ove sajtova koje Google treba da izbriše iz svog mehanizma pretrage. Takođe, od Googlea se traži potpuno ukidanje redirekcije i davanja linkova koji na bilo koji način vode do The Pirate Bay i sličnih sajtova. Google se nalazi pred velikim izazovom i ozbiljnom pretnjom i za sada se nije oglasio ovim povodom. Ostaje da se vidi kako će internet gigant reagovati s obzirom da se zahtev tiče direktnog uplitanja u osnovne principe rada ove kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Google

Korak ka povezivanju onlajn marketinga i svakodnevne kupovine

Google će prikazati novi servis za merenje prodaje u prodavnicama kojim će praćenje navika korisnika moći da obavlja i u svakodnevnim situacijama a ne samo na internetu. To se dešava u sklopu najnovijeg pokušaja Googla da proda još više digitalnih oglasa. Alatka za praćenje će skenirati najveći broj transakcija s kreditnim i debitnim karticama da bi Gugl automatski obaveštavao prodavce kada njihove digitalne reklame rezultiraju u kupovinama u tradicionalnim prodavnicama.

Vesti utorak 23.05. 17:08 Komentara: 0

Uskoro stiže novi Google Earth VR

Google je najavio doradu svoje platforme Google Earth VR, samo šest meseci posle njenog puštanja u radu verziji za "HTC Vive". Otkrivanje ove novotarije najavljeno je za 18. april u 8.30 u Njujorku.

Internet nedelja 16.04. 20:30 Komentara: 5
strana 1 od 49 idi na stranu