Stižu verodostojniji avatari za igre i četbotove VIDEO

U budućnosti ćemo moći da razgovaramo i družimo se sa mnogo više digitalnih ljudi.

Izvor: B92, Engadget
Podeli

Kompaniji Nvidia nije nepoznanica kreiranje realističnih AI avatara, ali sada ima ideju da ih načini praktičnijim.

Proizvođač grafičkih kartica je predstavio skup alatki, pod nazivom Omniverse Avatar Cloud Engine (ACE), koji kompanijama olakšava da digitalne osobe stave u četbotove, igre i druge aplikacije.

Kombinacija AI modela i servisa pomaže developerima da brzo kreiraju virtuelne ljude koji ne zavise od velike količine procesorke snage. Običan startap može da kreira avatar koji je dovoljno ubedljiv koliko i avatar koji je kreirala ogromna korporacija.

ACE se zasniva na nekoliko postojećih softverskih alata i frejmvorka. Omniverse se koristi za AI pokretane animacije, Metropolis upravlja vizuelnim zadacima, Merlin pomaže kod preporuka, dok NeMo Megatron i Riva pomažu kod neuralnih jezičkih modela i AI govora.

Ipak, sugeriše se da će proći još neko vreme dok ACE zasnovani avatari ne počnu da se koriste u RPG igrama i drugim naprednim aplikacijama.

I dalje je jasno vidljivo da razgovarate sa komojuterom, ali će ovo svakako biti bitan korak u nadogradnji avatara i osnovnih čet-tekst botova koja uobičajeno viđamo danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.