TikTok sprema novitet koji će poboljšati korišćenje aplikacije

Određene aplikacije poseduju istoriju pretrage ili pregleda sadržaja, a izgleda da TikTok trenutno testira sličnu funkciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2022.

08:19

TikTok sprema novitet koji će poboljšati korišćenje aplikacije
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Popularni servis za kratki video sadržaj testira opciju koja će korisnicima omogućiti da pregledaju istorijat svih videa koje su do tada pogledali.

Međutim, ovo nije samo po sebi novitet za servis. TikTok ima indikatore koji korisniku pokazuju da je već pogledao neki video. Pored toga, korisnici mogu da filtriraju video klipove koje su pogledali na Discover stranici, ali ovaj metod nije previše intuitivan, posebno za nove korisnike. Kreiranjem određene sekcije, koja lista video klipove koje ste pregledali, može biti olakšano pronalaženje sadržaja koji vam je potreban.

Ostaje pitanje, koliko je praktično implementiranje funkcije istorije pretrage. Za razliku od YouTubea, koji takođe ima ovu opciju, TikTok klipovi su kratki i namenjeni su brzom pregledu, pa u roku od pola sata možete da pregledate 20 do 30 videa. Stoga može biti teško, nakon nekoliko dana ili nedelja, da se vratite i potražite određeni video u istoriji pretrage.

Svakako, radi se o funkciji koja može biti od koristi, ali za sada nije poznato kada bi je TikTok mogao implementirati, jer je trenutno tek u fazi testiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: