Facebook želi da bude siguran da ste pročitali članak koji ćete deliti

Facebook je na Tvitteru najavio da će započeti testiranje iskačućeg prozora koji pita korisnike da li su sigurni da žele da dele članak koji nisu otvorili.

Tehnopolis

Izvor: The Verge

Utorak, 11.05.2021.

10:55

Facebook želi da bude siguran da ste pročitali članak koji ćete deliti
Foto: shutterstock.com

Iskačući prozor će tražiti od korisnika da pročitaju članak, ali mogu i da nastave da ga dele ako žele. Iz Facebooka navode da će test biti pokrenut na 6 posto Android korisnika širom sveta.

Iskačući prozor, sličan je Tvitter-ovom iskačućem prozoru, koji je počeo da testira u junu 2020. Tvitter-ova implementacija te funkcije može biti dosadna korisnicima koji su članak pročitali negde drugde i odluče da ga dele kada vide da se pojavljuje na njihovom "Twitter wall-u"

Facebook kaže da je iskačući prozor namenjen tome da pomogne ljudima da budu više informisani o člancima koje dele, verovatno kao pokušaj borbe protiv širenja dezinformacija sa kojima se platforma borila u prošlosti. Kao što poruka upozorava, neotvaranje članka može dovesti do "propuštanja ključnih činjenica", a naslovi često ne govore celu priču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: