Blokiraju društvene mreže, kako bi sprečili širenje lažnih vesti

Indonezija će delimično blokirati društvene mreže kako bi sprečila širenje lažnih vesti posle nasilja u Džakarti koje je izbilo nakon objavljivanja zvaničnih rezultata zbora, najavio je ministar za bezbednost Viranto.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GaudiLab /Depositphoto.com
Foto: GaudiLab /Depositphoto.com

"Da bi se izbegle provokacije, širenje lažnih vesti u društvu, ograničićemo pristup nekim platformama na društvenim mrežama", rekao je Viranto, prenosi Rojters.

U naslju koje je noćas izbilo u Džakarti pošto je izborna komisija potvrdila da je predsednik Džoko Vidodo pobedio na izborima, poginulo je šest osoba.

Pristalice poraženog predsedničkog kandidata Prabova Subijanta sukobile su se s bezbednosnim snagama u glavnom gradu Indonezije, paleći vozila i bacajući kamenje na policiju, koja je odgovorila suzavcem i gumenim mecima. Skoro 60 osoba je uhapšeno.

Internet

9 korisnih trikova koje krije aplikacija Google Maps

Od svog lansiranja 2005. godine Google Maps su postale toliko korisne da je gotovo nemoguće setiti se kako smo se snalazili bez njih. Od računanja koliko je vremena potrebno da se dođe od tačke A do tačke B, do traženja restorana i zanimljivih mesta, one su neprocenjiv resurs za navigaciju po komšiluku, ali i novim desetinacijama.

Internet četvrtak 23.05. 14:11 Komentara: 15

Huawei dobio privremenu licencu za SAD

Ministarstvo trgovine SAD izdalo je privremenu opštu licencu kojom će se obnoviti sposobnost kompanije "Huawei" da održava postojeće mreže i obezbeđivanje ažuriranja softvera na postojećim Huwei uređajima.

Internet utorak 21.05. 08:06 Komentara: 8
strana 1 od 15 idi na stranu