Infostud prodao 25 odsto Web sajta

Northcliffe International, filijala međunarodne korporacije Daily Mail and General Trust, postao je strateški partner Infostuda, stekavši vlasništvo nad 25 odsto ove domaće Internet kompanije. Cilj povezivanja jeste zajednički razvoj i jačanje Internet tržišta u Srbiji, a Infostud će nastaviti da vodi tim njegovih osnivača, koji su zadržali vlasništvo nad 75 odsto kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2008.

10:07

Default images

Infostud vodi liderske sajtove o zapošljavanju, obuci i obrazovanju u Srbiji, koji su tokom prošle godine imali skoro 12 miliona poseta. Sajt www.infostud.com ulazi u 10 najposećenijih domaćih sajtova u zemlji (prema servisu alexa.com), a poslovi.infostud.com su najposećeniji sajt za zapošljavanje, preko koga je do sada radnike tražilo preko tri i po hiljade firmi.

„Daily Mail je korporacija koja ima iskustvo u upravljanju velikim brojem sajtova i drugih medija širom sveta, što je bitan razlog zbog kog smo se odlučili da uđemo u partnerstvo. Osetili smo da oni zaista veruju u Infostud, da dele našu viziju o širenju poslovanja, te da je reč o kompaniji sa kojom možemo da uspostavimo dobar ljudski i partnerski odnos“, kaže Branislava Gajić, direktor Infostuda.

Daily Mail and General Trust u svom okrilju ima 150 kompanija, u Evropi, SAD i Australiji. Ulaganje u Infostud je u skladu sa strategijom Northcliffe International-a za širenje u oblasti Internet poslovanja, posebno u oglašavanju poslova, a partnerstvo je ostvareno kroz njihovu mađarsku ispostavu Lapcom kft .

“Mi smo vrlo zadovoljni razvojem Infostuda poslednjih godina. Impresionirani smo kvalitetom njegovog menadžmenta i čvrsto verujemo će kroz partnerstvo Infostud moći brže da napreduje u Srbiji i da će postati jak oslonac našeg poslovanja u regiji”, kaže Ištvan Samer, izvršni direktor Northcliffe International, kompanije koja je i vlasnik najposećenijeg sajta za zapošljavanje u Hrvatskoj, www.moj-posao.net.

Ovo je samo pokazatelj da srpski Web postaje sve interesantniji stranim investitorima. Prošle godine hrvatska kompanija MojBlog kupila je 50 odsto sajta www.gdestinacija.com, koji je izabran za najbolji blog u regionu na Nis Petrol Web Festu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: