Ovo je trenutno najprodavanija igra na Steamu, a nije Baldur's Gate 3

Najiščekivanija igra godine, Starfield, za manje od nedelju dana je prestigla Baldur’s Gate 3 na Steamovoj listi bestselera, što je trenutno čini najprodavanijom video igrom na Steamu.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: KateV28 / Shutterstock.com
Foto: KateV28 / Shutterstock.com

Starfield je najnovija igra Bethesda studija, a za korisnike Windowsa i Xboxa biće dostupan od 9. septembra 2023. Korisnici koji su kupili preorder verziju, premium edition, premium edition upgrade ili Constellation Edition imaće omogućen Early Access od petka, 1. septembra, što znači da će Starfield moći da igraju pre svih ostalih.

Tod Hauard, direktor Bethesda studija, je opisao Starfield kao "Skyrim u svemiru". Razvoj igre je počeo još u 2015. godini, nakon što je Bethesda lansirala Fallout 4, a igra je zvanično najavljena 2018. godine.

Starfield je akciona role-playing igra u kojoj će igrači imati priliku da kreiraju sopstvenog lika i istražuju preko 1000 planeta koje se nalaze u Mlečnom putu.

Iako su mnogi fanovi uzbuđeni u vezi sa Bethesdinim novim naslovom, deo njih je skeptičan i svoje mišljenje je izrazilo na Twitteru. "Imam osećaj da ova igra neće uspeti da ispuni očekivanja", "Još jedna Bethesdina igra koju će popravljati fanovi koji prave modove", "Sumnjam da će imati ocenu veću od 80 na Metacriticu", neki su od komentara.

Preostaje da se vidi da li će Starfield uspeti da oduševi kritičare isto kao i ostale Triple-A video igre koje su izašle ove godine, kao što su Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Baldur's Gate 3 i Hogwarts Legacy.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.