Nintendo Switch Pro stiže do kraja godine?

Nedavne glasine su sugerisale da će Nintendo Switch Pro konzola biti predstavljana do kraja ove godine.

Izvor: B92, 91mobiles
Podeli
Foto: Larissa Kakizaki / Shutterstock.com
Foto: Larissa Kakizaki / Shutterstock.com

Iako Nintendo nije objavio ništa zvanično, o Switch Pro konzoli glasine se pojavljuju već godinama. Od 2020. godine bilo je dosta informacija o konzoli, a većinu njih Nintendo nije potvrdio.

Tačnije, ono što je Nintendo zvanično rekao jeste da kompanija ne radi na Switch Pro konzoli. Ipak, Switch igrači bi cenili nadogradnju i neke nove funkcije na konzoli, posebno ako znamo koliko su moćni PS5 i Xbox Series X|S sistemi.

Sada je dojavljivač Pixelpar na Twitteru istakao da bi novi Switch Pro model mogao biti predstavljen do kraja godine. Prema njegovim saznanjima, nova konzola će podržavati aktuelne kertridže, a zadržaće isto brendiranje i format. Pored toga ponudiće i bolje performanse.

Nintendo Switch Pro bi trebalo da ima veći displej i podršku za 4K prikaz sadržaja. Konzola bi mogla imati i više RAM-a i novi Nvidia Tegra čipset.

Malo je verovatno da će Nintendo pre objave javno objaviti išta o Switch Pro konzoli. Aktuelni Switch OLED model je dugo bio obavijen velom tajni i nije poznato kada bi Nintendo mogao da ozvaniči novu konzolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.