Dramatično pao broj igrača CS:GO posle decenije neverovatne popularnosti - razlog jednostavan

Otkako je pre par godina postao potpuno besplatan za igranje, Counter-Strike: Global Offensive doživeo je potpuno novi nalet popularnosti i dugi niz meseci se nalazio na samom vrhu najpopularnijih igara na Steamu, kao i po broju istovremeno aktivnih igrača. Međutim, zbog jedne stvari, taj broj je sada dramatično opao.

Tehnopolis

Izvor: Play,co.rs

Utorak, 13.07.2021.

13:51

Dramatično pao broj igrača CS:GO posle decenije neverovatne popularnosti - razlog jednostavan
Foto: Lutsenko_Oleksandr / Shutterstock.com

Promena politike kompanije Valve, sa naporima da se stane na put varanju, dovela je do pada broja aktivnih igrača. Promena uključuje naplaćivanje igranja Ranked, odnosno kompetitivnih mečeva. Cena sticanja Prime statusa, koji se ranije sticao igranjem, je sada 15$, piše play.co.rs.

Kako je kompetitivno igranje glavni deo CS:GO zabave, veliki broj igrača koji ne želi da izdvoji ovu sumu novca za igranje, digao je ruke od igre. To se i osetilo, pošto je na SteamCharts evidentan pad od oko 100.000 igrača u odnosu na period pre nego što je naplata ranked igranja uvedena. Promena broja igrača je prilično oštra i nije se dogodila još od 2018. godine kada je CS:GO posta besplatan, s tim što sada vidimo pad brojki.

Videćemo da li će ova novina uspeti u naporima da se smanji broj varalica, a igrači koji igraju pošteno i opet ne bi platili za kompetitivno igranje i dalje besplatno mogu igrati ostali sadržaj koji CS:GO ima da ponudi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: