Belgija traži zabranu loot kutija u celoj Evropi

Nije prošlo ni nedelju dana otkako je Belgija započela istragu kojom bi loot kutije označila kao kockanje, prvenstveno zbog igara Star Wars: Battlefront 2 i Overwatch, a već danas je potvrdila da spomenuti sistem jeste kockanje i da je kao takvo vrlo opasno po omladinu, te stoga traže njegovu zabranu u celog Evropi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

18:35

Belgija traži zabranu loot kutija u celoj Evropi

Kako VTMNews prenosi, Gejming Komisija je došla do zaključka da je “mešanje gejminga i zavisnosti kockanje”, dok ministar pravde Belgije, Koen Džins, je izjavio da je “mešanje kockanja i video igara, posebno kod mladih, vrlo opasno za mentalno zdravlje deteta”.

Ministar želi da u potpunosti zabrani pojavu loot kutija i sličnih sistema u video igrama, i to ne samo u svojoj državi, već na celom kontinentu, ali će taj proce potrajati zbog svog obima.

Trenutno nema mikrotransakcija u Battlefront 2, ali je Electronic Arts naveo da će se vratiti nakon određenog perioda i kada budu u potpunosti prilagođene željama igrača. Iako ova odluka izgleda kao da kompanija stvarno želi da pomogne igračima, ona dolazi veoma kasno zato što je prodaja igre za čak 60% slabija u odnosu na Battlefront 1.

Šta vi mislite, da li treba u potpunosti zabraniti loot kutije i mikrotransakcije?

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: