Gejming 2

17.05.2024.

10:02

Srećan rođendan, Minecraft

Video-igra Minecraft slavi 15 godina, a za deceniju i po razvila se u pravi svetski fenomen.

Izvor: B92

Srećan rođendan, Minecraft
Profimedia

Podeli:

Prva verzija Minecrafta objavljena je 17. maja 2009. godine, i gotovo da nema deteta na svetu koje ne prepoznaje kockaste likove i dizajn.

Svet Minecrafta je napravljen od kockastih blokova, pa se tako u 3D okruženju mogu praviti različiti objekti.

Čarima igre doprinosi i to što igrači mogu da koriste različite materijale kao što su pesak, kamen ili zlato, odnosno moraju da ih iskopaju i onda da ih prerade onako kako im odgovara.

Pored ovoga, svet koji igrači mogu da naprave je praktično beskonačan - mogu da grade naselja, uzgajaju biljke, životinje, trguju međusobno i budu u interakciji sa drugim igračima, bilo da sarađuju ili da se bore sa njima.

U čast 15. rođendana, do 31. maja na platformi Twitch će se prikazivati Minecraft strimovi, i svi koji se uključe bar 15 minuta zaradiće Purple Heart plašt, stoji na zvaničnom sajtu ove igre.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: