Aktuelno 15

12.03.2024.

13:10

MUP upozorio građane Srbije

MUP Srbije upozorio je danas građane na prevaru koja vreba putem SMS-ova i mejlova.

Izvor: Tanjug

MUP upozorio građane Srbije
Shutterstock/danielo

Podeli:

Iz MUP-a su upozorili građane da, ukoliko dobiju SMS ili mejl u kojima se traži "ažuriranje" ličnih podataka, zbog navodne isporuke ili isplate, ni u kom slučaju ne otvaraju linkove koji su navedeni u poruci niti na bilo koji način ne stupaju u komunikaciju sa pošiljaocima.

MUP je u objavi na Instagramu pojasnio da se radi o "fišing" porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

"Ukoliko ste ipak otvorili link u poruci i ostavili svoje lične podatke, o tome odmah obavestite Službu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Posebno javno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu", naveo je MUP.

"Lične podatke na internetu delite samo u izuzetnim slučajevima i to kada prethodno proverite validnost fizičkih ili pravnih lica koji podatke potražuju", zaključuje se u saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: