"Vlahović je bio najveći talenat na svetu – za Halanda se nije znalo"

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je za sajt "FirenzaViola" o Dušanu Vlahoviću.

Izvor: MT

Četvrtak, 14.10.2021.

19:15

Pedja Milosavljevic/Starsport

Srpski napadač igra fantastično u redovima "ljubičastih" i pitanje je vremena kada će za veliki novac preći u zvučniji klub.

Vlahović je iz Partizana u Fiorentinu prešao u julu 2018, u transferu vrednom oko dva miliona evra (transfermarkt).

"Upravo kada sam postao sporski direktor, došao je glavni skaut jednog od najvećih svetskih timova. Bio je to februar 2016, najkasnije mart. Rekao mi je da nema talenta u svetu poput Vlahovića iz klase 2000. Pet godina kasnije se može reći da je bio u pravu. Tada Haland još nije bio poznat. Videlo se da Dušan raste iz meseca u mesec. Žao mi je što nije ostao duže u Partizanu, ali ko zna, možda će se jednog dana vratiti kući. Kada je otišao, osećao sam se loše, bio sam ubeđen da još nije dao sve što može u prvom timu", rekao je Iliev.

Iliev kaže da je Vlahović uz Halanda najbolji (mladi) napadač u Evropi.

"On misli samo na teren. Sećam se da je slobodne dane koristio kako bi trenirao. I nakon treninga je ostajao duže. Gleda samo ispred sebe, jak je u glavi, ima karakter šampiona i ništa ga ne može poremetiti na putu do cilja."

Iliev kaže da Partizan može da se pohvali sa još dosta dobrih mladih igrača.

"U Fiorentini dobro poznaju naše mlade igrače. Imamo krilnog napadača Nemanju Jovića. Onda i Marka Milovanovića (2003) i Sameda Baždara (2004). Svi su napadači", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: