Kraj za legendu: "Ja sam golman, a ne maneken" FOTO/VIDEO

Legendarni golman Gabor Kiralji je doneo odluku da okonča profesionalnu karijeru, u 43. godini života.

Izvor: SV

Četvrtak, 23.05.2019.

18:23

Kraj za legendu:
Photo by Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Nekadašnji reprezentativac Mađarske je poslednje četiri sezone proveo u Haladašu, klubu u kom je i započeo karijeru.

Kiralji je opčinio ljubitelje fudbala zbog popularnih trenerki u sivoj boji koje je nosio na svakoj utakmici, navodno “jer mu donose sreću“.

Embed from Getty Images “Ja sam golman, a ne maneken. Najbitnija stvar mi je da se osećam prijatno. Igrao sam na zaleđenoj zemlji i travi, pri paradama noge strašno bole. Jasno je zašto sam se odlučio ja trenerku. Uvek nosim broj veću, da bih se lakše kretao. Dok sam igrao u Nemačkoj i Engleskoj sam pokušavao da nosim šorts, ali mi ne odgovara. Na kraju krajeva, rezultat je važniji od toga kako izgledate“, rekao je Kiralji jednom prilikom.

Mađar je na Evropskom prvenstvu 2016. godine postao najstariji igrač ikada na tom takmičenju, pošto je u meču protiv Austrije zaigrao sa punih 40 godina, dva meseca i dve nedelje, čime je srušio rekord legendarnog Lotara Mateusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: