VIDEO: 15 godina od Bergkampove magije

Na današnji dan pre 15 godina postignut je jedan od najlepših golova u istoriji Premijer lige.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 02.03.2017.

13:06

VIDEO: 15 godina od Bergkampove magije
Photo: Getty Images

Svako ko iole prati fudbal seća se pogotka Denisa Bergkama protiv Njukasla kada je neverovatnom fintom iz prijema okrenuo čuvara i rutinski zatresao mrežu.

Utakmica sa 'Svrakama' bila je veoma važna u poteri za duplom krunom, a Holanđanin je u 11. minutu fenomenalno krunisao polukontru svoje ekipe.

On je dobio dodavanje od Robera Piresa, za koje kaže da nije očekivao na toj strani, snašao se u sekundi pored izgubljenog Nikosa Dabizasa i proturio loptu pored Šaja Givena.

„Želeo sam loptu u noge, ali je ona došla iza mene. Nisam to očekivao, pa mi je došla nova ideja. Prihvatio sam je i najbliži put do nje je bio oko igrača. Činilo se čudno, ali je dobro ispalo. Završnica je bila samo pokušaj da se prosledi lopta pored golmana“, rekao je Bergkamp.

Posle ovog trijumfa koji je ostvaren bez 11 povređenih igrača, 'Tobdžije' su nanizale još 10 trijumfa i na kraju osvojile titulu ispred drugoplasiranog Liverpula.

„To je bila važna pobeda jer je Njukasl igrao stvarno dobro u to vreme. Niko nije očekivao da ćemo osvojiti bodove. Taj pogodak mi je jedan od najvažnijih u karijeri“, dodao je Bergkamp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: