Krunić – Flipkens 2-0

Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo US opena ubedljivom pobedom nad Kirsten Flipkens. Krunićeva je odigrala maestralan meč protiv Belgijanke i slavila rezultatom 6:1, 6:3, posle nešto više od sat vremena igre.

6:1, 6:3
  Krunić   Flipkens  
  2 : 0  
6:1, 6:3 – Pobeda Aleksandre Krunić!
Jedino što je Flipkens uspela da uradi do kraja meča jeste da ublaži poraz novim gemom, ali je onda Aleksandra sigurno odservirala i došla do trećeg kola u Njujorku.
6:1, 5:2 – Aleks na korak do trijumfa
Novi furiozan gem i ostao je još samo jedan korak do trećeg kola US opena.
6:1, 4:2 – Brejk za Krunićevu
Strpljivo je Krunićeva čekala šansu jer je znala da je protivnica pod pritiskom. Dočekala je jednu u šestom gemu i iskoristila je za možda i odlučujući brejk.
6:1, 3:2 – Belgijanka za sada odoleva
Za razliku od prvog seta kada nije imala šanse, Flipkens sada uspeva da nekako osvaja svoje gemove. Obe teniserke su razmenile po jedan i trenutno nema brejkova.
6:1, 2:1 – Očekivano, opet bez izgubljenog poena
Neverovatno zvuči podatak da je Aleksandra izgubila samo dva poena u gemovima u kojima je servirala, ali je nastavila sa dominantnom igrom i ponovo povela u drugom setu.
6:1, 1:1 – Bez brejka na startu drugog seta
Opet je sa "nulom" svoj gem uzela naša predstavnica koja ima potpunu kontrolu od prvog poena. Ipak, sada mnogo iskusnija protivnica nije dozvolila brejk u ranoj fazi i uspela je da izjednači.
6:1 – Set za maestralnu Aleksandru Krunić!
Nije Kirsten imala rešenja za Krunićevu koja treći put oduzima servis i ekspresno dobija prvi set.
5:1 – Aleks nastavlja da "gazi"
Ponovo jedan lagan gem i prvi set je na dohvat ruke.
4:1 – Dupli brejk za Aleksandru!
Pošto je lagano materijalizovala stečenu prednost u ranoj fazi meča, Aleksandra je nastavila da pritiska protivnicu koja je počela veoma loše. Mnogo je Belgijanka grešila, a naša igračica je strpljivo čekala šanse koje je koristila, pa je napravila i drugi brejk.
2:1 – Brejk za Krunićevu!
Ono što nije uspela u prvom, naša reprezentativka učinila je u drugom gemu na servis rivalke. Produžila je seriju osvojenih poena na osam i sa "nulom" došla do prvog brejka na meču.
1:1 – Aleksandra sigurna na startu
Za nešto više od minuta srpska igračica se upisala na semafor, pošto je dobila gem bez izgubljenog poena.
0:1 – Krunićeva propustila brejk šanse na startu
Belgijanka je meč otvorila svojim servisom, Aleksandra je zapretila i imala dve brejk šanse, ali je Kirsten uspela da se izvuče i dođe do prvog gema.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: