Nova vest
Tenis 1

21.3.2024.

20:42

"Poslednja Rafina sezona? Verovatno"

Mats Vilander, bivši broj jedan, nada se da će Rafael Nadal odigrati makar još jedan Rolan Garos.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/David Becker

Španski teniser ne uspeva da se izbori sa povredama i posledica toga je njegovo odsustvo sa terena od početka januara i četvrtfinala turnira u Brizbejnu.

Nadal je pokušao nedavno sa egzibicijom u Las Vegasu gde je igrao sa Karlosom Alkarasom, ali je u strahu od nove povrede odustao od takmičenja u Indijan Velsu.

"Kada vidite taj meč u Las Vegasu i kako trenira, igra golf i slično, pomislili biste svakako da je u redu i da je zdrav. Međutim kada je odustao, bilo je jasno da nije zdrav. Nema šanse da je Rafa otišao tako rano u Indijan Vels kao što je uradio u Australiji, kada je stigao u Brizbejn, da je izgledao dobro u nekoliko mečeva i onda odustao. To nije bilo zato što je uplašen, već zato što je povređen", smatra Šveđanin.

Bez obzira na sve probleme sa povredama, Vilander veruje da će Ndal biti spreman za sezonu tutnira na šljaci sa Rolan Garosom kao krajnjim ciljem.

"Zaista pokazuje znake da mu je jako stalo da se vrati i otuda verujem da ćemo ga gledati u Parizu. Ako ne bude tako, biće to samo zato što oseća pomalo povredu i ne želi da je pogoorša. Zašto? Zato što i dalje gleda u budućnost. Je li ovo poslednja sezona za Rafu? Možda. Verovatno. Nisam siguran, ali je svakako tako da nismo videli poslednje od njega u takmičarskom smislu kada oseća da je na sto odsto. Mislim da i dalje čaka taj trenutak", zaključio je Vilander. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu