Nova vest
Tenis 18

24.4.2024.

8:50

"Nadal može da osvoji RG – ako se povrede Đoković, Alkaras i Siner"

Bivši trener i stric Rafaela Nadala, Toni je govorio za "As" posle drugog uzastopnog turnira Španca bez pauze.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Još malo je ostalo do starta Rolan Garosa, a mnogi u tome vide dobar znak kada je u pitanju Rafa.

"Naravno da Rafa može da osvoji Rolan Garos, ali prvo treba da se pobrinemo da se povrede Alkaras, Đoković, Siner i ostali", našalio se Toni u razgovoru za španski „As" i dodao:

"Svi znamo da nije igrao skoro godinu dana. Kada se pojavio na terenu u Barseloni, bilo je to oko 700 dana bez igre na šljaci."

Ipak, Rafa se neće predavati.

"Još mesec dana je do početka Garosa. Ako uspe da telo dotera fizički tamo gde treba, biće mu potrebno samo nekoliko mečeva ali uz uslov da žreb za nekoliko prvih kola u Parizu ne bude težak. Na Australijskom openu pre dve godine pričao sam sa njim posle dva-tri kola i pomislio sam da ne može nikoga dobrog da pobedi. Nije se dobro kretao. Ali nekako je stigao do četvrtfinala i sve se promenilo. Osvojio je titulu. Od tada su prošle dve godine, sada je sve mnogo teže. Ali ja verujem u njega."

Najvažnije da se ne povredi ponovo.

"Nadam se neće imati probleme, to je bitno. Proces adaptacije je dobro počeo, sada je bitno da odigra dovoljno mečeva do početka Garosa. Dodatna teškoća je što neće biti nosilac, tako da može u ranoj fazi, možda već u prvom kolu, da igra protiv Alkarasa ili Sinera ili bilo kog drugog veoma opasnog."

Podeli:

Komentari 18

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu