Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.09.2008.

16:46

Ana hrabro podnela poraz

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpska teniska zvezda Ana Ivanović eliminisana je već u svom prvom meču na WTA turniru "Pan Pacifik Torej" u Tokiju, a posle još jednog neočekivanog neuspeha izjavila je da uzrok poraza nije bila povreda palca, jer više ne oseća bolove. "Srećna sam što sam imala priliku da igram. U poslednje tri nedelje sam naporno trenirala, ali se to, na žalost, danas nije pretočilo u pobedu. Jedan od razloga za to je možda i to što je podloga bila brza i tvrda", rekla je naša teniserka.

U osvrtu na teški meč u kojem su obe teniserke dobijale i gubile setove sa velikom razlikom, Ivanovićeva je rekla da nije mogla da parira odličnom servisu Nađe Petrovne u prvom setu, koji je Ruskinja brzo i lako rešila u svoju korist sa 6:1.

"U drugom setu probala sam da nešto promenim u igri, uđem u sredinu, dam više spina lopti, što mi je i uspelo, ali je Petrovna u trećem setu na to odgovorila odličnim servisima i efikasnim poentiranjem kada bi joj se ukazala prilika", rekla je srpska teniserka.

Na pitanje da li je do pada u njenoj igri nakon osvajanja Rolan Garosa došlo zbog opuštanja, ona je odgovorila da ju je uzbuđenje usled tog trijumfa ponelo da zaigra na još više turnira, zbog čega je došlo do povrede.

"Možda nije trebalo da igram turnir u Montrealu, ali bila sam uzbuđena i htela sam da se takmičim".

Upskos nizu loših rezultata koji su usledili posle Rolan Garosa, Ivanović je izrazila optimizam u vezi narednih turnira:

"Vraćam se polako, ali mi nedostaju mečevi, jer je sam ih nakon Rolan Garosa odigrala samo pet, šest", rekla je Ana.

Ivanović će sledeće nedelje nastupiti na turniru u Pekingu, a nakon toga je očekuje evropska turneja, kada će u dogovoru sa svojim timom odlučiti da li da, u svrhu povećanja broja mečeva, poveća broj takmičenja na kojima će nastupiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu