Nova vest
Tenis 2

4.5.2024.

13:35

Del Potro: Alkaras je sjajan, ali kad igraju Rafa i Novak, obavezno gledam

Huan Martin del Potro, nekada treći teniser sveta, kaže da je jedan od poklonika igre Karlosa Alkarasa.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Bryan Bedder

Argentinac koji se posle velikih problema sa povredama povukao 2022. godine, u intervjuu za Punto de Break je pričao o aktuelnim temama svetskog tenisa.

Jasno je da su došle nove generacije igrača koju predvode Janik Siner i Karlos Alkaras.

"Volim da  gledam Alkarasa jer njegova svežina i prirodan stav kad izađe na teren  čine da izgleda kao da mu je već sada 30 godina, da je neko ko se takmiči već deset godina, a tako je mlad. Biće veoma dobar za tenis i posebno ti dueli sa Sinerom. Rivalstva koja su u tenisu stalna pojava tako će se nastaviti. Prvo je bilo Agasi - Sampras, pa Rodžer - Rafa, onda je došao Novak. Sada će biti zanimljivi dueli njih dvojice", smatra Del Potro.

Popularni Delpo je igrao brojne mečeve sa članovima "velike trojke". I on je svestan da se bliži kraj jedne ere.

"Mislim da moramo već da se naviknemo na to da se jedna era završava. Rodžer više nije tu, ali je ostao njegov legat. Sada Rafa sebi daje zadovoljstvo povlačenja na njegov način, pod njegovim uslovima. Nažalost, ja tako nisam mogao da priuštim sebi zbog mog zdravlja. Sve u vezi Rafe je impresivno. Gledati ga kako igra sa tom strašću i energijom, to je nešto posebno, nisam siguran da ćemo videti nešto slično narednih godina. Nadam se da ću ga videti ovde u Madridu, da ću ga još gledati na TV-u. Ne gledam mnogo tenisa, ali ako igraju Novak i Rafa, naravno da ću da gledam", dodao je teniser iz Tandila.

On je bio jedan od malobrojnih koji su u eri "velike trojke" uspeli da osvoje grend slem trofej. Bilo je to na US Openu 2009. kada je u finalu iznenadio Rodžera Federera. 

"Osvojiti grend slem u eri velike trojke je imalo posebnu vrednost. Sada se priča o trojci, a u naše vreme smo videli tu četvoricu, jer je Endi Mari oduvek bio najbliži  najboljima u istoriji. Pobeda protiv bilo koga od njih je imala izuzetnu vrednost", zaključio je Del Potro.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu